Denizli'de geleneksel yemek türleri ve beslenme alışkanlıkları sürmektedir. Börülce çorbası, mercimek çorbası, domates çorbası, tarhana çorbası, ovmaç çorbası yöreye özgü çorba türleridir. Et yemeklerinin başlıcaları tas kapaması, kumbar dolması, sirkeli et, nohutlu et, tandır, kol dolması, ciğer sarma, arabaşı, saçta işkembedir.
Denizli mutfağının temelini sebzeli yemekler oluşturur. Özellikle patlıcan yemek çeşitleri çoktur. Kuru patlıcan dolması, patlıcan közlemesi vb. Çal-Hançalar’ın bamyası oldukça lezzetlidir. Taratorlu börülce salatası, ebe gömeci salatası, filiz salatası yöreye özgü salata türleridir.
Börek ve tatlı türlerinde Ege Bölgesi özellikleri görülür. Yufka, şipit, bazlama evlerde yapılan ekmekledir. Kışın darı, kavurga, ceviz, kestane; yazın türlü meyveler, salatalık, kavun, karpuz yenir.