Türk mutfak kültürünün ve gastronomi değerlerimizin tanıtımının daha etkin olması açısından 21-27 Mayıs tarihleri arasında kutlanan “Türk Mutfağı Haftası” kutlama programı; Valimiz Sayın Ömer Faruk COŞKUN, il protokolü, turizm sektörü temsilcileri, dernek ve oda başkanları, vatandaşlarımız ve öğrencilerin katılımlarıyla Akköy Sema-Abdurrahman Karamanlıoğlu Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi gerçekleştirildi.
Denizli Tandır Kebabı, Denizli Keşkeği, Etli Gevrek, Kale Biber Tatarı, Üç Kulak Tatlısı gibi Denizli’nin yöresel ve geleneksel lezzetlerinin sunumları yapıldı.
Denizli’nin coğrafi işaretli ürünlerinin ana tema olduğu Denizli III. Gastronomi Yarışması gerçekleştirilerek, coğrafi işaretli ürünlerimiz tanıtıldı.
Bölgemizde asıl adı yörük yangını olan Denizli’nin içli dışlı tahinli pidesini tanıtmak amacıyla, 12 metre 30 cm olmak üzere Türkiye’nin en büyük ballı cevizli tahinli pidesi yapıldı.
Katkı sağlayan paydaşlarımıza, emeği geçen herkese ve misafirlerimize teşekkür ederiz.
Türk Mutfağı Haftası kutlu olsun!